Bryggeriet


Gundestrup Mejeri og Bryggeri på sydfyn er sin første af slagsen. Et nyt bryggerikoncept har set dagens lys. Et bryggeri, der brygger øl på valle fra osteproduktionen, der foregår ved siden af.
Gundestrup Mejeri- og Bryghus er købt i September 2007 af Ullerslev Mejeri. Den godt 1.000 kvm. mejeribygning fra 1888 er efter købet blevet gennemgribende renoveret. Der er sket ombygning af lokaler og installation af nye maskiner. Der er indsat nyt brygudstyr, Cip anlæg, køleanlæg desuden er der helt nyt el-system, kloak og damp/kondensrør. Der blevet opført et nyt kølerum og installeret en maltkværn og håndbyggede kobbertanke fra Schweiz.

"Jeg foretrækker personligt at drikke øl frem for vin til osten, og sådan er der heldigvis flere og flere danskere, der har det. Derfor er det en oplagt idé, at producere begge ting det samme sted," siger mejeriejer og brygmester Jørgen Hoff.
Øllet brygges på valle, som er et bi-produkt fra osteproduktionen. "Valle har et højt sukkerindhold i form af laktose. Jeg har fundet en gærtype, som er i stand til at nedbryde laktosen og forvandle den til alkohol. De første testproduktioner var ikke noget at skrive hjem om, men nu har vi fået styr på det. Man kan lave fremragende øl på basis af valle," lyder det fra brygmesteren.

Gundestrup brygger Classic, pilsner, ale og en dobbelt-bock og fremstiller omkring 200.000 liter øl om året. Der brygges også andre special øl, til særlige anledninger. Øllet kan købes i specialbutikker og fra bryggeriet selv.

 hjem